Ny erkebiskop av Seoul

Vatikanet, 10.5.2012 (KI/KAP) – Pave Benedikt XVI utnevnte den 10. mai 2012 Andrew Yeom Soo-jung (68), frem til nå hjelpebiskop og generalvikar i Seoul, til ny erkebiskop av den sørkoreanske hovedstaden. Samtidig innvilget paven avskjedssøknaden til den åttiårige kardinal Nicholas Cheong Jin-suk, som har vært erkebiskop av Seoul siden 1998 og Koreas andre kardinal noensinne etter sin forgjenger som erkebiskop av Seoul, kardinal Stephen Sou Hwan Kim (1968-98).

Det er trolig at også den nye erkebiskopen blir kreert til kardinal. Hans familie har vært katolsk i fem generasjoner. Erkebispedømmet Seoul har 1,4 millioner katolikker. Av landets 48 millioner mennesker er mer enn fem millioner katolikker. Dermed er Sør-Korea landet med den femte største katolske befolkningen i Asia etter Filippinene, India, Vietnam og Indonesia.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)