Den eukaristiske kongress "et ekstraordinært øyeblikk for Kirken i Irland"

Den internasjonale eukaristiske kongress i Dublin blir "et ekstraordinært øyeblikk for Kirken i Irland, og startpunktet for en ny retning som vil etterfølges av andre initiativer i kjølvannet av denne Guds gave".

Dublin 2012Dette sier pavens spesialutsending til den 50. internasjonale eukaristiske kongress i Dublin, kardinal Mark Ouellet PSS, prefekt for Kongregasjonen for biskopene. Det ukelange arrangementet starter førstkommende søndag, på Festen for Kristi legeme og blod.

Den aller første internasjonale eukaristiske kongress fant sted i 18 81 i Lille, Frankrike. Den arrangeres normalt hvert fjerde år, og samler geistlige og troende fra hele den katolske verden for sakramentstilbedelse, messefeiring, konferanser og konserter.

I et intervju med vatikanradioen sier kardinal Ouellet at irske katolikker besitter "en ekstraordinær historie, en historie de bør være stolte av, som fremdeles har en innvirkning på nåtiden, og som alltid vil være del av den arv vi bør meditere over og hente ny energi fra i fornyelsen av Kirken i Irland".

Den tidligere erkebiskopen av Quebec minnes også Den internasjonale eukaristiske kongress i Quebec i 2008, som førte til åpningen av to nye presteseminarer, og skapte en fornyet energi og enhet i den lokale Kirken.

Søndag presiderer Ouellet ved åpningsmessen i Dublins RDS Arena.

Vatikanradioen | via CWN