Satte fyr på seg selv i protest mot behandlingen av datteren

Maria Te Phong TanVietnamesiske katolikker er i sjokk etter at Dang Thi Kim Lieng, moren til den katolske dissidenten Maria Ta Phong Tan, satte fyr på seg selv utenfor regjeringskontorene i den sørlige provinsen Bac Lieu. Dang Lieng døde senere av skadene, melder AsiaNews.

– Hun var veldig bekymret for datteren, for rettssaken, og for at hun aldri ville få se datteren igjen, sier den katolske aktivisten Le Quoc Quan til nyhetsbyrået AFP.

Maria Te Phong Tan (44) har sammen med to andre bloggere sittet fengslet uten dom i Ho chi Minh-byen (tidligere Saigon) siden september 2011, og risikerer opp til 20 års fengsel for "undergravende aktiviteter" mot den kommunistiske staten.

Den tidligere politikvinnen ble landskjent i Vietnam da hun i et blogginnlegg protesterte mot misbruk og korrupsjon i landets rettsapparat. Etter å ha vært medlem av kommunistpartiet i mange år, konverterte Tan til katolisismen – et faktum som ikke taler til hennes fordel i rettsforhandlingene som starter i august.