Obama leder blant katolikker

6. november velger amerikanerne ny president. Blant landets katolikker leder den sittende president, Barack Obama, med 54%—39% over republikaneren Mitt Romney, ifølge en ny undersøkelse fra Pew Research Center.

Obama/RomneyDette melder CWN.

Blant katolikker som ukentlig går til messe leder republikaneren Romney med 51%, mot 42% til Obama. Katolikker som går til messe "månedlig" eller "årlig" foretrekker Obama med en margin på 53%—39%. Den sittende presidentens ledelse er enda høyere blant katolikker som "sjelden" eller "aldri" går til messe: 61%—21%.

Ifølge Pew-undersøkelsen foretrekker hvite katolikker Obama med en margin på 47%—46%.

For første gang i en amerikansk valgkamp er begge visepresidentkandidatene katolikker: republikaneren Paul Ryan og demokraten Joe Biden. 

Blant protestanter leder Romney med 50%—42%, mens hele 74% av hvite evangeliske kristne ønsker republikaneren Mitt Romney inn i Det hvite hus. Barack Obama leder imidlertid stort blant sorte protestanter, med en margin på 95%—2%. 

Pew-undersøkelsen ble gjennomført den 16. september, og konkluderer med at Barack Obama totalt leder med 51%—42% over sin republikanske motkandidat.