Diasporasøndag i Tyskland

Søndag den 18. november markeres diasporasøndag i hele Tyskland, under mottoet Fordi han lever. Denne årlige søndagen samler Kirken i Tyskland seg om en solidaritetsasksjon for katolikker som lever i diaspora, i ekstrem minoritet.

Innsamlingsaksjonen, som arrangeres av Bonifatiuswerk, har ikke minst kommet Den katolske kirke i Norge til uvurderlig hjelp.     

"Sentrum for vårt arbeid er Jesus Kristus. Vår forpliktelse er basert på hans budskap. Mottoet for årets diasporaaksjon, ’Fordi han lever’, gir oss en fornyet bevissthet på dette”, uttaler msgr. Georg Austen, generalsekretær i Bonifatiuswerk.

Bonifatiuswerk støtter katolikker i diaspora slik at de kan leve ut sin tro. Fokusområdene er det nordlige og østlige Tyskland, Nord-Europa og Baltikum. Organisasjonen har støttet og støtter raust en mengde byggeprosjekter og annet i Den katolske kirke i Norge.

Les et intervju med msgr. Georg Austen i Broen nr 5-2009 (s. 10-11).