St. Paul menighet sammen i bønn

Sammen i bønn plakatSt. Paul menighet i Bergen ønsker  å oppleve Troens år sammen. Det er høyt aktivitetsnivå i menigheten - mye felles og mye basert i de enkelte språkgruppene.  I år satser menighetens medlemmer på å dele mer med hverandre. Det skjer blant annet ved at nasjonale grupper inviterer hele menigheten på sine bønnearrangementer i mai. Dette kommer i tillegg til den årlige festen for Kristi Legeme og Blod (i år 2.juni), med prosesjon i byen, som organiseres av alle gruppene sammen.

Mandag 13.mai inviterer tamilsk gruppe til messe og prosesjon, på norsk med noen tamilske innslag. Det at pave Frans innvier sitt pontifikat til Vår Frue av Fatima (som har festdag nettopp 13. mai), er en ekstra inspirasjon til å be sammen den dagen.  Så kommer den fargerike filippinske festen Flores de Mayo den 18.mai, med prosesjon og messe feiret på engelsk og tagalog. Den 25.mai er det tid for Maria-prosesjonen som den vietnamesiske gruppen organiserer på klosterområdet på Marias Minde, med bønn og sang på vietnamesisk, norsk og flere andre språk. Hvis været tillater blir det også en piknik etterpå.

Program for "Sammen  bønn" i mai og juni

Mandag 13.mai kl 19.00: Messe på norsk - tamilsk gruppe inviterer. Pave Frans innvier sitt pontifikat til Vår Frue av Fatima.

Lørdag 18.mai  kl.15.30: Flores de Mayo, prosesjon og messe på engelsk og tagalog,  filippinsk gruppe inviterer.

Lørdag 25.mai kl 12.00: Mariaprosesjon på Marias Minde. Vietnamesisk gruppe inviterer til felles bønn, med noe å spise etterpå

Søndag 2.juni - Festen for Kristi Legeme og Blod. Messe kl. 14.00 både i St.Paul kirke  (på polsk) og Johanneskirken (på norsk) - deretter felles prosesjon i byens gater.