Heltinnen Ingrid: – Min katolske tro inspirerte meg til å konfrontere angriperne

Ingrid Loyau-Kennet

– Min katolske tro inspirerte meg
til å konfrontere angriperne,
sier den franskfødte tobarnsmoren

(London) Ingrid Loyau-Kennet (48), tobarnsmoren som onsdag ble verdensberømt da hun fryktløst konfronterte drapsmennene som hugget ned og drepte den britiske soldaten Drummer Lee Rigby (25), tilskriver handlingen sin katolske tro. Dette melder Catholic Herald.

– Jeg lever mitt liv som en kristen. Jeg tror på det å bry seg om andre, og å elske sin neste. Vi har alle en plikt til å passe på hverandre. Hvis en stor gruppe mennesker hadde gått mot disse mennene, hadde de lett kunne tatt våpnene fra dem. Men ikke jeg som var alene, det kunne jeg ikke, sier Loyau-Kennet, en praktiserende katolikk, til avisen Daily Telegraph.

Soldaten Drummer Lee Rigby ble først påkjørt av en bil og deretter angrepet med en kniv og en kjøttøks.

Loyau-Kennet satt på 53-bussen gjennom bydelen Woolwich i det sør-østlige London da hun så en livløs mann liggende midt i gaten. Tobarnsmoren reagerte instinktivt, hoppet av bussen og forsøkte å hjelpe ham. 

– Jeg løftet armen hans og sjekket pulsen. Det var blod på fortauet hvor han hadde blitt dratt opp, og blodet strømmet ut av ham. Plutselig kom det en opprørt sort mann bort til meg og sa: 'Kom deg vekk fra kroppen; ikke rør den'. Jeg tittet opp og så røde hender, en blodtilsølt revolver, kjøttøks og en slakterkniv. OK, tenkte jeg, dette er ille.

Den heltemodige damen skal deretter ha bedt gjerningsmann nummer to om å sette seg og "gi meg det han hadde i hendene". En annen forbipasserende ba Loyau-Kennet om å gjemme seg, men ble høflig avvist.

– Jeg sa til henne at jeg ble værende; jeg blir her så lenge jeg ikke ser noen ambulansefolk. Han kjenner meg; han vet at jeg er rolig. Jeg er overhodet ikke redd. Jeg blir her til det skjer noe.

Det brutale drapet har rystet en hel nasjon, og åstedet har blitt forvandlet til et stort blomsterhav. Gjerningsmennene ble skutt av politiet og ligger fremdeles på sykehus under streng politiovervåkning. Tre andre mistenkte ble mandag løslatt mot kausjon.