Kardinal O'Brien forlater Skottland

Vatikanet bekreftet tirsdag at kardinal Keith Patrick O’Brien, som i februar trakk seg som erkebiskop av St. Andrews og Edinburgh, forlater Skottland "for flere måneder" med "åndelig fornyelse, bønn og bot".

LES OGSÅ: Kardinal O’Brien: – Jeg beklager

O’Brien trakk seg etter anklager om seksuelt overskridende oppførsel mot tre unge prester på åttitallet. Etter først å ha nektet for anklagene, innrømmet kardinalen senere at han "ikke har opprettholdt den seksuelle atferd som ventes av meg som prest, erkebiskop og kardinal".

Kardinalen skal tidligere ha uttrykt ønske om å trekke seg tilbake til sitt landsted i kystbyen Dunbar, nær Edinburgh. I tirsdagens korte uttalelse fra Vatikanet heter det imidlertid at "enhver avgjørelse vedrørende Hans Eminenses fremtidige innretning skal gjøres i samstemmelse med Den hellige stol".