Vellykket Mariaprosesjon i Drammen

prosesjondrammen (1).jpgNoe over 200 personer deltok i Mariaprosesjonen i Drammen lørdag 11. mai.

Prosesjonen startet fra St. Laurentius kirke, beveget seg ned til Bragernes torg, og derfra tilbake til kirken. På veien til torget ba deltakerne i prosesjonen rosenkransen høyt og noenlunde i kor på flere forskjellige språk. Lourdes-hymnen ble sunget mellom leddene i rosenkransen. På torget stilte alle deltakerne seg opp i halvsirkel og det ble sunget Mariasanger på flere forskjellige språk – polsk, vietnamesisk, engelsk, fransk, tagalog, latin. På vei tilbake til kirken ble det igjen bedt rosenkransen.

KLIKK HER FOR ET BILLEDGALLERI

Først i prosesjonen gikk ministranter og sogneprest, så kom en mengde barn med blomster i hendene. Kirkens Mariastatue ble båret av fire polske menn på vei til torget og fire vietnamesiske menn på veien tilbake. Etter dem kom resten av menigheten og en del tilreisende. Det var faner på norsk og polsk for Maria og St. Laurentius, samt Marialegionens fane. Også Vatikanflagget var å se. Prosesjonen var ryddig og godt organisert.

Siden dette var en lørdag mellom 14 og 15 om ettermiddagen var det mye folk i byen, og mange ble stående og kikke nokså overrasket. Mange tok bilder. Det kom ikke noen som helst reaksjoner som kunne tolkes som negative.

Etter at prosesjonen var kommet tilbake til kirken fremførte barna en liten dans og la ned blomster ved Mariastatuen. Sognepresten lyste velsignelse over alle de fremmøtte. Deretter var det gratis kaffe og kaker og pølser til barna i menighetssalen. Deltakerne ga uttrykk for at det hele hadde vært en spesiell og meget positiv opplevelse.