150 kristne bortført i Syria;

The Syriac Military Council, a Christian paramilitary organisation, said that the IS attack on Christian villages was an act of revenge following jihadist defeat in Kobane and other villages in the area, following the Peshmerga offensive and international coalition air strikes.

Pavelig ambassadør: Vi lever fremdeles i en vinter, ikke i en arabisk vår

Det var mandag 23 februar at jihadistene i ISIL kom ned fra fjellene og angrep flere kristne landsbyer nordøst i Syria. Så mange som 150 kristne kan ha blitt bortført og flere kirker satt i brann, melder AsiaNews, som siterer flere lokale kilder.

Ifølge den kristne forsvarsmilitsen Syrianske Militærråd er bortføringene en hevn for nederlaget mot kurdiske styrker i blant annet Kobane og andre byer. Militsen skal den siste tiden ha kjempet sammen med kurdiske styrker.