Eritreiske katolikker feiret St. Mariam Dearit i Oslo

Eritreisk Maria-fest I hjemlandet Eritrea der katolikkene kun utgjør 5 % av befolkningen er det en tradisjon for en stor festival i helligdommen for St. Mariam Dearit som ligger i Keren-området, der de aller fleste av landets katolikker kommer fra.

Den 29. mai hvert år arrangeres det pilegrimsferd, kulturelle og åndelige aktiviteter på denne helligdommen. Troende fra hele landet strømmer til Keren for å ta del i feiringen av St. Mariam Dearit, en bronsestatue av Jomfru Maria plassert inn i en trestamme på et 500 år gammelt baobab-tre. Statuen sies å ha helbredende kraft.

Lørdag, 30. mai var det også klart for Mariam Dearit-fest for våre eritreiske katolikker i St. Hallvard menighet i Oslo. Den begynte med en lang og vakker liturgi i geez-alexandrinsk ritus feiret av p. Teklehaimanot Asfaha, sjelesørger for eritreere tilknyttet Innvandrersjelesorgen i OKB.

Etter liturgien fortsatte feiringen i menighetssalen med mye god mat, dans og musikk. Klikk her for et bildegalleri.

Foto/tekst: Lilia Grube/Innvandrersjelesorgen

av Webmaster publisert 04.06.2015, sist endret 02.08.2021 - 15:29