Biskop Eidsvig: – Bruk stemmeretten!

I forbindelse med kommunestyre- og fylkestingsvalget den 14. september oppfordrer biskop Bernt Eidsvig av Oslo alle troende til å bruke stemmeretten.

 – Stemmeretten er et viktig element i vårt demokrati. Ved å bruke den er vi med på å påvirke prioriteringene i vår bostedskommune. Jeg stemmer ved årets kommunevalg, og oppfordrer alle katolikker til å gjøre det samme, sier biskop Eidsvig.

Ifølge Statistisk sentralbyrå har for første gang over fire millioner personer stemmerett ved årets kommunestyre- og fylkestingsvalg. Den største økningen finnes blant utenlandske statsborgere, som utgjør 7,7% av de stemmeberettigede. Den største gruppen er fra Polen, etterfulgt av svenske statsborgere.

av Webmaster publisert 04.09.2015, sist endret 04.09.2015 - 13:29