Jessheim: Kirkebygging fire måneder foran skjema

bilde 4Korset blir heist på plass på tårnet 30. oktober klokken 12.

Byggingen av ny kirke og menighetssenter på Jessheim skulle vært ferdig innen mars 2016, men prosjektet ligger faktisk hele fire måneder foran skjema – og innenfor budsjett. Gravingen på tomten begynte i oktober i fjor, og siden har det gått slag i slag. Nå er estimert overtagelsesdato 16. desember, og om alt går bra, kan menigheten feire julemessene i sin nye kirke.

Se bilder av byggeprosjektet slik det er nå.

Med et prosjekt som er kommet så langt, er det på tide å få grunnstenen på plass. Det vil skje i en seremoni ledet av biskop Bernt Eidsvig 30. oktober klokken 12. Ved samme anledning vil korset bli helst på plass på toppen av kirketårnet.

Les også: Kirkeklokkene på plass på JessheimJessheim: byggekontrakten underskrevet

Kirkerommet har 300 sitteplasser i skipet pluss 25 plasser på benker langs veggene. Menighetssenteret omfatter både gode menighetslokaler og tre presteleiligheter. Kontrakten er på 56 millioner eksklusive mva. (69.9 millioner inkl. mva.) for et komplett/nøkkelferdig bygg. Kontrakten omfatter også arbeider utenomhus. I tillegg til arbeidet som utføres av entreprenøren, bidrar Oslo katolske bispedømmes eget håndverkerteam i prosjektet. I disse dager legger de parkett i anlegget.

Les også: Jessheim: St. Gudmund skal få kirke for en detaljert presentasjon av prosjektet.