Vi ønsker en åpen dialog

katolsk.nos redaksjon har fått spørsmål om hvorfor biskop Grgićs innlegg på katolsk.no skiller seg fra innlegget Vårt Land og Aftenposten viser til.

Enkel forklaring

Forklaringen er meget enkel: Redaktøren for katolsk.no har et selvstendig ansvar for alt som publiseres på nettsiden. Det er derfor vanlig at vi leser gjennom de artikler som kommer til oss og har en dialog med skribenten om eventuelle faktafeil eller behov for omformuleringer.

Det skjedde også i dette tilfellet – vi sendte noen forslag til biskop Grgić, som han vurderte før han sendte oss sin endelige versjon. Det er denne som ble publisert på katolsk.no onsdag 21. oktober.

I forkant hadde vi også en dialog med biskopen om han ønsket innlegget trykket i St. Olav, siden han selv henviser til Oslo katolske bispedømmes artikkel i dette bladet. Det er vanlig at man får en kronikk eller innlegg i det mediet som det henvises til. Da biskopen svarte at han foretrakk nettsiden, var vi åpen for det.

Lisa Wade, administrativ leder, Oslo katolske bispedømme