Caritas og St. Olav menighet huset 80 flyktninger

Overnatting flyktninger 1Natt til 4. november har Caritas Norge i samarbeid med St. Olav menighet i Oslo huset 80 flyktninger i menighetssalen og Mariagården. I tillegg til stab fra Caritas, har en mengde frivillige fra St. Olav menighet stilt opp.

Alexander Golding, koordinator på vegne av Caritas Norge, forteller katolsk.no at det blant flyktningene er både familier og enslige – fra blant annet Syria, Iran, Irak, Afghanistan og Eritrea – og at man håper å få sendt familiene videre til mer langvarig oppholdssted i løpet av dagen. For andre kan det være aktuelt med flere overnattinger i menighetslokalene. Dette er dog et korttidstilbud, og Golding forteller at Caritas er på jakt etter andre og flere lokaler. Overnatting flyktninger 2Behovene for akuttplasser er store, og UDI er opptatt av å få bistand fra flere aktører.   

Ønsker du å bidra som frivillig? Send en mail til frivillig@caritas.no

Er din menighet i stand til å bidra med akuttplasser eller andre tiltak? Kontakt Alexander Golding på alexander.golding@caritas.no eller 920 92 038.

Foto: Caritas Norge

av adm — publisert 04.11.2015, sist endret 10.12.2015 - 22:20