Ingrid Joys innvilget permisjon i 2016

Ingrid Rosendorf JoysOslo katolske bispedømmes samfunnskontakt, Ingrid Rosendorf Joys, er innvilget permisjon fra 1. januar 2016 og ut året. I permisjonstiden skal hun arbeide for Samarbeidsrådet for Tros- og livssynssamfunn, som hun har vært leder for siden 26. februar i år. 

STL fikk økt sin bevilling over statsbudsjettet for 20-årsjubileumsåret 2016, og har derfor tilbudt Joys å jobbe som arbeidende styreleder i året som kommer. STL legger vekt på kompetansen Joys kan tilføre arbeidet Samarbeidsrådet står i. 

– I den tiden vi er inne i nå, med økende friksjon og potensiale for konflikt, er et sterkere fokus på dialogarbeidet viktig og oppmuntrende, uttaler Joys til katolsk.no. – Jeg ser fram til å jobbe dialogisk for samarbeidet mellom tros- og livssynssamfunnene og politisk for en likebehandling av tros- og livssynssamfunnen i Norge. Her til lands har vi opparbeidet en tillit på tvers av trosgrensene. Denne tilliten trenger vi å forsterke ytterligere i tiden som kommer.

Biskop Bernt Eidvig ønsker både Joys og STL alt godt for året som kommer, og understreker at det ikke er med lett hjerte han "låner ut" samfunnskontakten. – Jeg finner meg i det, men gleder meg allerede til Ingrid er tilbake i januar 2017, sier biskopen.