St. Birgitta menighet inviterer til friluftsmesse på historisk grunn

I år er det 1000 år siden Olav den hellige grunnla Sarpsborg. Søndag den 26. juni 2016 Kl. 13.00 feierer St. Birgitta menighet friluftgudstjeneste i St. Niklas kirkeruin på Borgarsyssel museum i Sarpsborg (se presentasjon av ruinen i videoen over). Høymessen leses til ære for byens grunnlegger  Olav den hellige og i anledning byens 1000-årsjubileum. Hovedcelebrant er biskop Bernt Eidsvig.

"Det første Olav den hellige gjorde da han kom til Borg, var å bygge en voll og et kirkested. Hva er da mer naturlig enn at vi katolikker, feirer høymesse her på 'hellig' grunn? Vi vil at denne gudstjenesten skal være en kraftfull og ærverdig markering av den katolske kirke i vår region. Vi ønsker at så mange som mulig vil delta", heter det i invitasjonen fra sogneprest Jagat Gunapala OMI og menighetsrådet ved leder Martin Freiberger.

Praktisk info:

  • Det må presiseres ved inngangen til museet at en vil delta i gudstjenesten (ellers vil det bli avkrevd inngangspenger).
  • Ha med ”lett” stol dersom du vil sitte ( det er masse areal, men begrenset med sitteplasser).
  • Messen leses i det fri (ta hensyn til vær og vind)
  • Maks avstand fra parkeringsplass merket "P" i bykratet er 250 m.