Velkommen til familieleir!

Familieleir i det gamle katolske Norge

Bli med på familieleir i Skjolden i Sogn! Stedet byr på mange kulturm937A770F-B8A1-4856-95E9-01D403740C58.jpginner fra tiden da Norge var et katolsk land. Her er Urnes stavkirke, pilegrimstomten der Fortun stavkirke stod, og middelalderkirken Dale, hvor vi holder messer.

Årets leir varer fra mandag 11. juli til fredag 15. juli. Alle familier er velkomne, og vi legger til rette program for barn i alle aldre, også tenåringene. Familieleiren er en unik mulighet for å få gode fellessk93694422-1E8B-45Vesper i Fjæra og gøy på brygga i Skjolden.jpgMesse i Mørkridsdalen med broder Haavar.jpgapsopplevelser med familien, og med andre! Det blir daglige messer i middelalderkirken Dale en mil unna Skjolden, en rikt Messer i Dale kirke i Luster.jpgutsmykket kirke fra 1250, trolig bygget av steinhuggere som også bygget Nidarosdomen. Norges eldste stavkirke Urnes er tre mil unna, langs den smale Sognefjordsveien. I Fortunsdalen stod engang Fortun stavkirke, nå flyttet til Fantoft i Bergen, og på tomten er et gammelt eiketre og gamle gravkors. Herfra går det en vakker kjerrevei og stHer er leirområdet i Skjolden.jpgi til fjellgården Fuglesteg, hvor det trolig var drift i middelalderen. I det hele tatt byr Skjolden-naturen på mange flotte utfluktsmål, både korte og lengre turer. Særlig Mørkridsdalen er verdt å oppleve, med fossefall og rik flora. Molden raver også høyt i Lustrafjorden og gir utsyn mot Hurrungange og Jostedalsbreen i godt vær. Man trenger ikke være spesielt sprek for å være med på leiren, men vi legger opp til et program med mye utetid i naturen i kombinasjon med tid i kirken og til samtale med hverandre. Hvert år holder vi vesper i fjæra, gjerne mens de minste kaster en stein eller to i vannet. Sjekk ut bildene til pater Arne Kirsebom, hvis dere er nysgjerrige. Han er med oss som prest hvert år.

Vi disponerer Elvheim hostel, innerst i Lustrafjorden. Der har vi har felles storkjøkken, stue Utflukt til Molden i Lustrafjorden.jpgog oppholdsrom. Innkvartering på Skjolden hotell er også mulig, hotellet ligger rett ved siden av. Middager spiser vi på Fjordstova i Skjolden, hvor det også er svømmebasseng og gymsal.

De voksne betaler for oppholdet, mens barn er med gratis. Kontakt oss for mer informasjon om pris og deltakelse, dersom dere er interessert. Årets leirkomite består av Anne Odland, Eivor Oftestad og Sunniva Kristiansen. Påmeldingsfrist 1. april på mail til Anne Odland: anne.odland@icloud.com.  Er du interessert, så kontakt oss for mer informasjon på telefon 412 16 644. 

                                                      BLI MED - VELKOMMEN!

 

av Adm — publisert 01.03.2016, sist endret 01.03.2016 - 11:51