Trevi-fontenen skal farges rød – vil skape blest om forfølgelse av kristne

(20. april, 2016)

Den 29. april skal vannet i Romas berømte Trevi-fontene farges rødt, som en gest for å “vekke oppmerksomhet om den tragiske anti-kristne forfølgelsen”.

Det er den internasjonale hjelpeorganisasjonen til “Church in Need” (“Kirker i nød”) som står for begivenheten som skal finne sted ved en av Romas mest populære turistattraksjoner. De håper å stimulere til «en langvarig, konkret reaksjon overalt». Den kaldeiske biskop Antoine Audo fra Aleppo, Syria, blir en av talerne på arrangementet. Initiativtakerne har uttalt at «det systematiske bruddet på religionsfrihet, særlig overfor de kristne, må gjøres til et sentralt tema i den offentlige debatten.»

(Oversettelse: Ingvild Røsok)

av Heidi Øyma publisert 22.04.2016, sist endret 28.05.2016 - 18:50