ISIS-tilhengere arrestert mistenkt for terrorplaner mot Vatikanet

Italienske myndigheter har arrestert seks mistenkte som angivelig har mottatt ordre fra ISIS om å angripe Vatikanet og den israelske ambassaden i Roma.

Arrestasjonene, som fant sted i Lombardia og Piemonte, var resultat av en fellesoperasjon koordinert av statsadvokatsembedet i Milano og det italienske antiterrorbyrået.

Ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA har myndighetene arrestert Abderrahim Moutaharrik og hans kone Salma Bencharki, Abderrahmane Khachia og tre personer som står i kontakt med et ektepar som har forlatt Italia for å slutte seg til ISIS i Syria. Alle de mistenkte er av marokkansk opprinnelse. Det er utstedt arrestordre på ekteparet i Syria, som skal ha forlatt Italia i 2015.

Myndighetene skal ha overvåket en rekke samtaler mellom de mistenkte via WhatsApp. I en av meldingene som er sendt Moutaharrik, heter det: «Kjære bror Abderrahim, jeg sender deg bombediktet … lytt til sjeiken og angrip», rapporterer ANSA.

Den milanesiske aktor Maurizio Romanelli forteller reportere at «sjeiken» ifølge myndighetene refererer til ISIS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi. Han forteller også at meldingene, som ble fanget opp i februar og mars, nevnte et angrep på den israelske ambassaden så vel som mot pilegrimer i Roma i anledning barmhjertighetens år.

I en av meldingene fra de mistenkte skal det hete: «Jeg sverger at jeg skal være den første som angriper dem i dette Italia av korsfarere, jeg sverger på at jeg skal angripe, i Vatikanet etter Guds vilje», rapporterer ANSA.

Vatikanets talsmann p. Federico Lombardi har uttrykt sin tillit til dagens sikkerhetsnivå i forbindelse med barmhjertighetens år.

«De forebyggende sikkerhetstiltakene for å beskytte pilegrimene i løpet av jubelåret er seriøse og fungerer som de skal, som alle kan se og bevitne. Derfor synes det ikke å være behov for å endre dem», fortalte han Catholic News Service.

 Kilde: Catholic Herald/ANSA/Catholic News Service

av Adm — publisert 02.05.2016, sist endret 02.05.2016 - 13:27