Vellykket bispekonferanse


Den nordiske bispekonferansen ble avsluttet tirsdag 27. september. Høydepunktet under konferansen var besøket til og samtalene med kardinal Kurt Koch, heter det i en pressemelding fra konferansen.

Pave Frans kommende besøk i Sverige var sentralt tema da de nordiske biskopene møttes i Oslo fra lørdag til tirsdag. Biskopene fikk førstehåndskunnskap om både besøket og reformasjonsmarkeringen av kardinal Koch (se egen video med kardinal Koch på katolsk.no).

Bispekonferansen varsler også om et kommende hyrdebrev. Det vil offentliggjøres den 15. oktober og være en del av opptakten til reformasjonsmarkeringen og pavebesøket. Hyrdebrevet har tittelen «Fra konflikt til fellesskap».
Andre programpunkter under konferansen var den kommende innvielsen av katedralen i Trondheim den 19. november samt «Amoris Lætitia», om ekteskaps -og familiepastoral i de nordiske landene.

 

biskoper.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NORDISKE BISKOPER, foran fra v: biskop Anders Arborelius (Sverige), biskop Czeslaw Kozon (Danmark) og biskop Bernt Eidsvig (Oslo katolske bispedømme). Bak fra v: biskop emeritus Gerhard Schwenzer (Oslo katolske bispedømme), biskop Teemu Sippo (Finland), biskop Berislav Grgic (Tromsø stift), Generalsekretær sr. Anna Mirijam Kaschner og biskop Dávid Bartimej Tencer (Island).

Foto: Mats Tande