Bønn for Aleppo

- Alle bønner og alle tegn på støtte vil være til hjelp for Aleppo i denne tunge tid. Jeg ber om en bønn for Aleppo i de daglige messene fremover, sier biskop Bernt Eidsvig.

Oslo katolske bispedømme og ordenshus har nettopp fått et nødrop fra den kaldeiske biskopen i Aleppo, msgr. Antoine Audo SJ. Fra sitt gjemmested i domkirken i den utbombede byen ber biskop Audo alle kristne brødre og søstre om hjelp og forbønn for bispedømmet.

I ruiner

Biskopens epost kommer fra en katedral som ligger i ruiner, situasjonen er dramatisk og grusom. De trenger støtte både moralsk, åndelig og materielt.

Biskopen i Aleppo har feiret jul med noen av sine prester, men er nå svært bekymret for tre nonner han har sendt til Kongo. De ble alle alvorlig såret i et væpnet angrep i Butembo i Kongo. En av dem ligger i koma.

Tenn et lys

Biskop Eidsvig oppfordrer alle til fortsatt å be og tenne lys for Syria.

- Det som skjer i Syria er katastrofalt. Verdenssamfunnet er nødt til å mobilisere med en gang, eller så kan det fort bli for sent, sier biskop Eidsvig.

Økt forfølgelse

Situasjonen for kristne i Syria er ekstrem, men over hele verden meldes det om en økt forfølgelse av kristne. Den bekymringsfulle og verdensomspennende forfølgelsen av kristne er godt dokumentert i John L. Allen jrs bok «Forfulgt», som utkom på St. Olav forlag i fjor.

Ifølge Åpne Dører World Watch Research Unit opplever over 215 millioner kristne hard forfølgelse på grunn av sin tro. Det er nesten en av 12 kristne i verden i dag.

Oversett i Vesten

- Dette er et stort problem som har vært oversett i Vesten. Det dreier seg om trosfeller som vi burde ha omsorg og stor sympati for. Vi ser at forfølgelse av kristne ofte er et biprodukt av aggressive og ekstreme ideologier, påpeker biskop Eidsvig.

Han mener vi alle har et ansvar.

- Vi har alle et ansvar for å gjøre omfanget kjent. Det har vi ikke vært flinke nok til. Noe av det viktigste vi kan gjøre er å spre enkelthistorier og arbeide for at dette kommer på dagsorden internasjonalt, avslutter biskop Bernt Eidsvig.

 

Støtt Biskop Audos arbeid! Gi en gave gjennom Caritas:

– Gavekonto: 8200.01.93433 (Merk innbetalingen: Krise)
– Vipps: 12135 (merk: Krise)
– SMS: Krise til 2160 (kr 200)
– E-post: send en e-post til caritas@caritas.no og vi vil sende deg en giro per mail eller post.

Les mer om å støtte Biskop Audo arbeid på Caritas sine sider HER