Min første toppkarakter endret alt

Alexander Grande gikk fra å være en lavt motivert ungdomsskoleelev til psykologistudent med toppkarakterer. – Skolemiljøet på St. Paul gymnas var avgjørende for forandringen, forteller han.

Målet til Alexander Grande er å jobbe med PR- og kommunikasjon i et konsulentbyrå. Konkurransen er stor i kommunikasjonsbyråene og inntakskravene er høye, men han tror en bachelor i arbeids- og organisasjonspsykologi vil kvalifisere han til drømmejobben. – Det kan godt hende planene forandrer seg før jeg er ferdigutdannet, jeg har mange gode muligheter, forteller Grande.

Dyktige mentorer

Grande har ikke alltid vært like ambisiøs. På ungdomsskolen syntes han skolen var kjedelig. Det forandret seg da han begynte på videregående ved St. Paul gymnas, der ble han inspirert av flinke mentorer. – Jeg ble motivert til å yte maks av lærerne. I tillegg gjorde alle de sosiale aktivitetene på St. Paul det kjekkere å tilbringe mye tid på skolen. Takket være tiden på St. Paul gymnas ble jeg også inspirert til å ta flere styre- og komiteverv på Det psykologiske fakultetet ved UiB, forklarer han.

Vendepunktet

Han husker fortsatt første gang han fikk en sekser på videregående. - Min første toppkarakter endret alt. Det var i samfunnsfag i første klasse på St. Paul gymnas. Jeg ble SÅ GLAD og fikk en trang til å prestere på et høyere nivå, forteller Grande. 

Venner for livet

Grande har fortsatt kontakt med mange av sine gamle venner fra St. Paul gymnas.  – Jeg er veldig glad for at vi fortsatt tilbringer tid sammen. Mine venner er utrolig forskjellige og jeg synes det gjenspeiler miljøet på St. Paul gymnas. Det er rom for de fleste. Jeg kan ikke si annet enn at jeg anbefaler alle å søke dit. Skolen forandret meg, forklarer han.

St. Paul gymnas