Liten bok med dominikansk gregorianikk

Den internasjonale dominikanske liturgikommisjon - "Cliop", har i år gitt ut en liten bok om dominikansk gregorianikk, som heter "Cantus Selecti op". Boken ble utgitt i forbindelse med Ordens 800-år jubileum (1216-2016).

-Vår orden har en egen tradisjon, som i noen gard skiller seg fra "vanlig" gregorianikk fra Graduale Romanum, sier sr. Ragnhild Bjelland, norsk medlem av Clipo. Den internasjonale dominikanske liturgikommisjon har totalt 5 medlemmer + 2 varamenn, men alle møter på alle møter, siden de er så få. Det er 6 brødre fra hhv- Polen, Tyskland, Portugal, USA og Vietnam + sr. Ragnhild Bjelland fra Norge.

Du kan bestille boken HER

Forside, boken.jpgsøstre med boken.jpg

 Forsiden av "Cantus Selecti op" og søstrene som holder boken.

Den internasjonale dominikanske liturgikommisjon har også publisert en samling med "Modern Songs" - komposisjoner/tekster av dominikanere etter Annet Vatikankonsil på nettet, også dette i forbindelse med Jubileumsåret. Les mer: http://www.op.org/en/content/cliop-jubilee-modern-songs