Paven om Egypt-terror

image001.jpg

"Omvend hjertene på dem som sprer død og skrekk"

I SJOKK: Egypts koptere sørger over sine døde - EPA

Egypts kristne fellesskap var målet for to terrorangrep på to ulike steder søndag den 9. april, hvor et førtitalls mennesker ble drept og flere titalls skadet.

I Alexandria tok en eksplosjon utenfor St Markus katedralen livet av 11 personer. Den koptiske ortodokse patriarken Tawadros II hadde deltatt i messan, men slapp uskadet fra eksplosjonen.

En tidligere bombe ved St George kirken i Tanta i Nildeltaet nord for Kairo drepte mer enn to dusin mennesker og skadet et sekstitalls. Den såkalte islamske staten (IS) har tatt på seg ansvaret for begge angrepene.

Pave Frans fordømte terrorangrepet på den koptiske kirken tilegnet St. George – Mar Girgis. Nyheten om den andre bomben hadde ennå ikke nådd Vatikanet på tidspunktet for fordømmelsen:

«Vi ber for ofrene i attentatet idag på søndagsmorgenen», sa paven til de troende som var samlet på Petersplassen for å be Angelus med ham efter Palmesøndagens messe, da nyheten om angrepet - den første av to på koptiske mål nådde ham.

«Til min kjære bror, Hans Heligghet Tawadros II», fortsatte pave Frans: «til den koptiske kirken og til hele den kjære egyptiske nasjonen uttrykker jeg mine dypeste kondolanser. Jeg ber for de døde og skadde, og jeg er åndelig nær familiemedlemmene til de drepte og skadde, og hele fellesskapet.»

Pave Frans fortsatte med å be: «Må Herren omvende hjertene til de mennesker som sprer skrekk, vold og død, og også hjertene til dem som driver med våpenhandel.»

Paven planlegger å besøke Egypt i slutten av måneden, den 28. og 29. april.

Les også: 

Britiske katolikker forenet i bønn med kopterne

44 dødsofre - Krigen mot Egypts kristne er en ny slagmark der IS vil vise styrke, skriver Geir Ove Fonn i Vårt Land.

Attentaten i Egypten "Ett budskap om död till de kristna"