Historisk begivenhet på tv

Kuppel St. Peterkirken.jpgDet blir skrevet nordisk historie når svenske biskop Anders Arborelius OCD kreeres til kardinal ved konsistoriet den 28. juni. Dagen etter, den 29. juni, under høytiden for Peter og Paulus, feirer pave Frans messe med de nye kardinalene i Peterskirken.

Det blir anledning til å følge begge begivenhetene via overføringer på nett og tv.

Youtube

Konsistoriet den 28 juni - når biskop Anders Arborelius OCD formelt blir kreert kardinal – kan følges på Youtube via Centro Televisivo Vaticano. Konsistoriet begynner klokken 16:00.

Den 29. juni, høytidsdagen for apostelfyrstene Peter og Paulus, sendes messen med paven og de nye kardinalene i Peterskirken direkte på svensk fjernsyn, SVT 1 med start kl. 09:30.

En gave

Den kommende kardinal Arborelius sier til nyhetsbyrået SIR at utnevnelsen av ham er en gave til en liten, svensk kirke i periferien.

– Norden har gjennom historien aldri hatt en kardinal, ikke engang i middelalderen. At Norden, som knapt er kjent i den katolske verden, nå får en spesiell tilstedeværelse i den universelle kirke, er en viktig hendelse, sier Arborelius til SIR.