Tomme fontener i Vatikanet

Tom fontene Vatikanet.jpg

Fontenene vil stå tomme på Petersplassen fremover. Foto: Erik Wollo | Dreamstime

På grunn av tørken som har rammet Italia, har Vatikanet besluttet å skru av 100 fontener i Vatikanstaten. Dette gjelder fontenene på Petersplassen, samt i hagene og rundt om i området. Dette ble kunngjort over Vatikanradioen nå nylig.

Beslutningen ble tatt på grunnlag av pave Frans’ synspunkter i miljøsaken. Paven minner oss i sin encyklika Laudato Si  på at sløsingen med naturressursene har nådd nye høyder. Han har også flere ganger kritisert sløsing med vann, da dette er en primærressurs for liv på jorden.

Tørken er en av de verste på flere tiår, skriver Sky TG24 TV’s meteorologer. Dette er på grunn av at Italia har hatt en veldig tørr vår, hvor det har vært 80% mindre nedbør enn hva det normalt ville vært.

Sardinia er det området som har blitt verst rammet av tørken. Men det er også kritisk for Roma. I innsjøen hvor vannet tappes fra, Lago di Bracciano, har vannivået sunket drastisk. Nå vurderes det om vannrasjonering må innføres.  

"Vi kommer ikke til å kunne løse Romas vannproblem i sommer, men vi kan gjøre vår del," opplyser Greg Burke, pressekontakt ved Den hellige stols pressekontor. "Dette er Vatikanet som setter 'Laudato Si' i handling. La oss ikke sløse med vannet".