Syrisk patriark: Vesten har forrådt oss

Patriarch_Ignatius_Joseph_III_Yonan_.JPGCatholic News Service, Signum.se og britiske Catholic Herald siterer nå bispedømmet i San Diegos avis The Southern Cross' intervju med den syrisk-katolske patriarken Ignace Joseph III Younan: – Ikke bare har Vesten overlatt oss til oss selv, vi er faktisk blitt forrådt, sier han.

Ifølge patriarken, utgjøres den kristne minoriteten i Syria og Irak av ”fredelige mennesker” som har ”arbeidet hederlig for sine lands interesser". De får likevel ingen oppmerksomhet på grunn av at de hverken er rike på oljepenger eller representerer en terrortrussel mot Vesten. På grunn av dette er de derfor blitt "overlatt til sin skjebne".

140 000 kristne irakere har flyktet etter at amerikanske styrker invaderte landet og styrtet Saddam Husseins regime i 2003. En tredjedel av disse er katolske. Dette utgjør en virkelig tragedie og en trussel mot den fortsatte eksistens av kristne i regionen, sier patriarken.

Les mer HER.

 

– Vi har vært her i tusenvis av år, og alltid blitt forfulgt. Nå står vår overlevelse på spill, sier patriark Ignace Joseph III Younan. (Foto: Rei Momo/Wikipedia Commons.)