Robert Barron hos Facebook: Hvordan debattere religion på nettet?

 

Den kjente katolske apologeten Robert Barron, som er hjelpebiskop i erkebispedømmet Los Angeles, besøkte Facebooks hovedkvarter mandag for å snakke om hvordan man kan debattere religion i et ofte unyansert digitalt debattklima. Barrons foredrag ble streamet direkte på Facebook. "Dersom vi ikke vet hvordan vi skal debattere religion, kommer vi til å krangle om religion," sa biskopen. På sosiale medier er religion et yndet og tilbakevendende tema, påpekte han, men det brukes ofte veldig få seriøse argumenter i diskusjonene. Han brukte St. Thomas Aquinas og den grundige skolastiske metode som eksempel. "For skolastikerne var ingenting uaktuelt å diskutere," sa biskopen til Facebook-tilhørerne.

Se Barrons foredrag HER.

Les en oppsummering av talen hos HER.