Et vellykket vietnamesisk kormøte i Bergen

Øver2.jpg

KORSAMLING: Rundt 170 deltakere, både voksne og barn samlet seg i St. Paul menighet sist helg (6.-8. oktober). Foto: Hoang Van Nguyen

Følgende kor deltok i arrangementet: Thanh Linh koret fra Kristiansand, Fatima koret fra Haugesund, Fransiskus koret fra Stavanger, lovsangsgruppen Augustin, Cecilia koret og barnekor fra Bergen.

Tilstede var også mgr. Huynh Tan Hai Francis Xavier, generalvikar i OKB, sammen med sogneprest i St. Joseph menighet i Haugesund Josef Lam Cong Luong, sogneprest i St. Svithun menighet i Stavanger Dominikus Nguyen Thanh Phu, kapellan i St. Paul menighet i Bergen Bjørn Nguyen Quoc Tao, søstrene av Det Hellige Kors, Nha Trang, i Hønefoss og Bergen, søstrene av Det Hellige Kors, Qui Nhon, i Lillestrøm og en søster fra Roma.

Målet var å bygge vennskap og fellesskap, støtte hverandre i troen og finne glede ved å synge Guds navn. Dermed var det mange varierte aktiviteter i løpet av helgen, fra bli kjent til morgentrim og felles dugnad; fra sightseeing i Bergen by night og en tur til Fløyen på dagstid. Det var mye korøving sammen og i grupper. St. Paul menighets organist og kantor Amund Dahlen var også tilstede med en sangtime som var både lærerik og morsom. Helgen var hektisk men utrolig gøy, sier deltakere. Hver dag ble det feiret messe og på lørdag var menigheten invitert til en flott og variert konsert.

Dette var et vellykket arrangement, godt organisert i samarbeid mellom gruppelederne. Samlingen ga muligheter for videreutvikling av vennskap og fellesskap for vietnamesiske grupper på Sør- og Vestlandet. Både gruppeledere, prester og korister mente at et slikt arrangement har vært savnet og burde organiseres oftere.

Vi gratulerer vietnamesisk gruppe i St. Paul menighet og takker for deres innsats som vertskap for denne korsamlingen, skriver St. Paul menighet i Bergen. 

Se flere bilder fra helgen på St. Pauls egen nettside.