Kardinal Müller foreslår samtalegruppe

Gerhard Müller.jpg

SAMTALEGRUPPE: Kardinal Gerhard Müller ønsker en samtalegruppe for å avklare teologiske stridsspørsmål.

Den nylig avgåtte prefekt for Troskongregasjonen, kardinal Gerhard Müller, foreslår i et intervju med amerikanske National Catholic Register at pave Frans etablerer en samtalegruppe med kardinaler for å avklare teologiske stridsspørsmål. Bakgrunnen er kritikken som har møtt pavens dokument Amoris Lætitia. Fire kardinaler skrev en henvendelse til paven i september 2016, som ble offentliggjort 19. juni i år etter at paven ikke besvarte dem. Og i forrige måned mottok paven et såkalt "sønnlig korrektiv" av 62 prester og legfolk som beskylder paven for syv heretiske lærepunkter. Denne ifølge Müller "alvorlige situasjon" kan løses gjennom en "teologisk drøfting": "Kirken behøver mer dialog og gjensidig tillit," ikke "polarisering og polemikk," sier kardinalen.

 

Les mer hos National Catholic Register.