Katolsk miljøkoalisjon kutter investeringer i fossile brensler

Førti romersk-katolske grupper sa tirsdag at vil kutte sine investeringer i fossile brensler. De oppfordret også andre til å følge etter, ifølge Reuters.

Mjljøkoalisjonen består av grupper fra land som Australia, Sør-Afrika, Storbritannia og USA, og er den største i sitt slag noensinne som arbeider for et skifte til grønt energiforbruk, uttalte Global Catholic Climate Movement.

Blant dem som deltok var  Sacro Convento i Assisi og andre katolske institusjoner fra fødebyen til Den hellige Frans av Assisi, én av pave Frans’inspirasjonskilder.

Den ”omforente beslutningen om å kutte alle investeringer i fossile brensler er basert både på at gruppene verdsetter vern av vårt felles miljø og at det er økonomisk klokt å forberede seg på en karbonnøytral økonomi”,  heter det i uttalelsen Global Catholic Climate Movement.

Les mer her: