Skrivekurs for den som har noe på hjertet

"Er det rom for meg som katolikk i offentlig debatt?" "Hvordan kan jeg best gi uttrykk for hva jeg mener?"  "Hvordan kommer man på trykk i aviser?"


Slik lyder noen av spørsmålene som høstens skrivekurs i regi av NUK forsøker å besvare. Dette skrivekurset er beregnet på unge voksne katolikker i alderen 18–35 år som ønsker å fordype sitt engasjement ved å delta i den offentlige samtalen.

Vårt samfunn står overfor raske og dramatiske endringer innenfor områder som bioteknologi, miljøvern og familiepolitikk. Som unge katolikker er vi kalt til å engasjere oss både i disse og i andre diskusjoner. Men hvordan gjør vi det? Skrivekurset 28/10 er ment som en inspirasjon, idéutveksling og ren og skjær skrivetrening, med vekt på å skrive kronikker og debattinnlegg av høy kvalitet til nett- og papiraviser.

 

Skjermbilde 2017-10-04 kl. 12.58.01.png
OKB-SKRIBENT: Eirik Ambrosius Steenhoff er kursholder. For tiden arbeider han som journalist i OKB. Foto: Ole Kvaal


Kurset holdes av Eirik Ambrosius Steenhoff. Han er master i teologi fra Det teologiske Menighetsfakultet, og jobber for tiden som journalist i Oslo katolske bispedømme. Han har i mange år opptrådt som debattant, skribent, bokanmelder og journalist i aviser som Vårt Land, Klassekampen, Dagen og Dag og Tid.

 

PROGRAM

09.30 Velkommen, innledning
09.45 Hvorfor skrive debattinnlegg? Noen betraktninger om å delta som ung katolikk i offentlig debatt
11.00 Kaffepause
11.15 Hvordan skrive debattinnlegg? Noen skrivetips og eksempler
12.30 Lunchpause
13.30 Hva vil jeg skrive om?
13.45 Individuell skrivetid
15.45 Felles opplesning og tilbakemelding
17.00 Slutt

 

  • Tid: 28 October at 9:30–17:00
  •  Sted: Norges Unge Katolikker (NUK), Akersveien 16 a, 0177 Oslo, Norway
  • For mer informasjon og påmelding kontakt Aleksandra på nuk.aleksandra@gmail.com.