Kraftige reaksjoner på Trumps spredning av omstridte videoer

 

Reaksjonene er mange etter at Donald Trump retvitret tre videoer som angivelig viser muslimer som utøver vold og knuser en statue av jomfru Maria.

En talsmann for Storbritannias statsminister Theresa May sier det var galt av Trump å dele videoene, som først ble lagt ut på Twitter av Jayda Fransen , nestleder i det britiske ytre-høyre-partiet Britain First.

– Britain First har som mål å splitte samfunnet gjennom sine hatefulle ytringer som sprer løgner og skaper motsetninger, sier talsmannen.

President Donald Trump la ut videoene på sin Twitter-konto tirsdag og onsdag. Ett opptak viser angivelig en muslimsk gutt som banker opp en nederlandsk gutt på krykker. Et annet viser angivelig islamister som dytter en tenåring fra et tak og slår ham i hjel – uten at det går fram hvor hendelsen finner sted.

Den tredje videoen viser en mann med skjegg som knuser en statue. Teksten til videoen er «Muslim ødelegger statue av jomfru Maria!»

(©NTB)