Video fra #nullsult-konferansen 2017

 

Se video fra Caritas sultkonferanse

Sult er et løsbart problem, mener Caritas Norge. Derfor inviterte organisasjonen til konferansen #nullsult 2017. I samarbeid med NHO stilte de spørsmålet: "Hva skal til for å utrydde sult innen 2030?" For å svare på spørsmålet kom aktører fra norsk næringsliv, FN, det politiske Norge, sivilsamfunnet og akademia sammen på Ingeniørenes Hus fredag 17. nevember. Her skulle de utfordre paradigmer og søke etter nye løsninger. 

Du kan lese mer om Caritas arbeid mot sult og #nullsult-konferansen HER og HER

 

– Vi har ansvar for de fattige alle steder

Kirken markerte på oppfordring fra pave Frans Verdensdagen for de fattige søndag 19. november. – La oss elske, ikke med tomme ord, men i gjerning, sier paven i innledningen til sitt budskap for Verdensdagen. Pave Frans håper at det vi har erfart i Barmhjertighetsåret vil innprente Peters ord i oss: «Dere som før ikke fant barmhjertighet, har nå funnet barmhjertighet» (1 Pet 2,10). Jubelåret er over, men dette er fortsatt tiden for barmhjertighet, understreker han: «Vær barmhjertige som Faderen»!

Biskop Bernt Eidsvig deler pavens oppfordring: – Vi har ansvar for de fattige alle steder, de fleste av dem har ikke annet håp enn oss – som i deres øyne er rike. En virkelig utfordring er fattigdommen her i Norge. Den er ikke usynlig, og Kristus spør oss hva vi gjør med den, sier han i anledning Verdensdagen for de fattige.