Biskop hedrer O’Riordan

Dolores Cranberries.jpg

 

DYPT TROENDE: Den irske sangerinnen Dolores O’Riordan døde brått og uventet i London denne uken. Her fra en konsert i Nord-Italia i mars 2004. Foto: REUTERS/Alessia Pierdomenico/File Photo

 

Den katolske biskopen av Limerick i Irland, Brendan Leahy, hedrer Cranberries-vokalist Dolores O’Riordan som døde brått og uventet i London denne uken.

 

Biskop Leahy beskriver den irske sangerinnen i The Cranberries som en «sjelens og motets kvinne». Biskopen sier til den katolske pressetjenesten CNS at O’Riordan var preget av en dyp åndelighet.

Troens betydning

–Hun har ofte fortalt om hvor viktig hennes katolske tro var for hennes musikk. Limerick og verden har mistet en vennlig, mild og begavet sjel, sier biskopen til CNS.

Den 46-årige sangerinnen var i London for å spille inn en ny plate da hun døde brått, mandag den 15. januar. Dødsårsaken er foreløpig uklar. Politiet har så langt uttalt at de ikke mistenker noe kriminelt.

Verdensberømt

Dolores O’Riordan og The Cranberries største hitlåter var «Linger» og «Zombie». Bandet ble verdensberømt med «Zombie» hvis budskap var rettet mot den blodige konflikten i Nordirland.

Biskop Leahy uttrykker stor sorg ved O’Riordans bortgang.

–Hennes død er et stort tap, et så ungt menneske og verdifullt liv. Hun var til stor inspirasjon for så mange mennesker. Hennes karriere og vei til stjernestatus ga tro og håp til så mange unge mennesker lokalt i Limerick. Hun glemte aldri hvem hun var og hvor hun kom fra, sier han. 

Stor ære

O’Riordan vitnet hyppig om sin katolske tro og hvor viktig bønnen var i hennes liv. I et intervju nylig fortalte hun at hun flere ganger var invitert til Vatikanet for å synge der og hvilken stor ære det var. Hun har dessuten i et annet intervju fortalt at et av hennes livs høydepunkter var da hun sammen med sin mor fikk møte pave Johannes Paul II.   

Presidenten kondolerer

– Det er med stor sorg at jeg har mottatt beskjeden om Dolores O’Riordans død; musiker, sanger og låtskriver. Dolores O’Riordan og The Cranberries hadde en enorm innflytelse på rock- og popmusikk i Irland og internasjonalt, sier Irlands president Michael Higgins i en uttalelse.

– For alle dem som følger og støtter irsk musikk, irske musikere og utøvende kunst er hennes død et stort tap, sier Higgins etter det plutselige dødsfallet ifølge magasinet Rolling Stone.

Millionsalg

Bandet The Cranberries ble startet i Limerick i 1990, og ble en av de mest fremgangsrike irske gruppene på 1990-tallet. Albumet «No Need to Argue» fra 1994 er solgt i over 15 millioner eksemplarer. Tilsammen har bandet solgt over 40 millioner plater på verdensbasis. (CNS og NTB)