Bambino Gesu gjentar tilbudet om å pleie Alfie Evans

 

 

 

Mariella Enoc, direktør for Vatikanets barnesykehus, sier at sykehuset er klar til å ta imot den uhelbredelig syke britiske gutten.

 

Tekst: Vatican News

 

Etter at pave Frans møtte Thomas Evans, Alfies far, fortalte Vatikanets utenriksminister til dr. Mariealla Enoc at paven ønsker at hun gjør absolutt alt for at Alfie skal kunne komme til Bambino Gesù-sykehuset i Roma.

Dr. Enoc sier at den medisinske staben ved Bambino Gesù-sykehuset har hatt tett kontakt med Alfies sykehus i Liverpool siden juli 2017. Der blir den 23 måneder gamle gutten behandlet for en alvorlig degenerativ hjernesykdom.

Etter å ha møtt Alfies far på onsdag sa dr. Enoc at hun ble slått av farens besluttsomhet og drivkraft for å gjøre alt som tenkes kan, for å hjelpe sønnen sin.

I et brev til paven uttrykker dr. Enoc beundring for det arbeidet legene og andre medisinske profesjoner ved Alder Hey barnesykehus i Liverpool utfører for å ta vare på lille Alfie.

Vi påstår ikke at vi kan kurere Alfie, sier hun. Hans sykdom kan dessverre ikke kureres, men vi kan gi ham omsorg helt til det siste. Mulige behandlingsformer er fortsatt væsketilførsel og hjelp til å puste. Kanskje kan også nye undersøkelser bidra til at legene lykkes med å stille en presis diagnose.

Dr. Enoc understreket at transport fra Liverpool til Roma og alle utgifter i forbindelse med behandlingen, vil bli dekket av Bambino Gesù-sykehuset.

 

Fakta om Alfie Evans

  • Den 23 måneder gamle gutten har vært hovedpersonen i en kamp mellom hans foreldre, helsemyndighetene og det britiske rettssystemet i flere måneder.
  • En domstol slo fast at maskinene som holder ham i live, skulle slås av, men hans foreldre – og pave Frans – har ytt sterk motstand.
  • Alfie har ligget i koma i over ett år nå og legene mener at han befinner seg i et "semi-vegetative state", altså i en halvveis vegetativ tilstand: «En klinisk tilstand hvor det ikke observeres konsistente observerbare uttrykk for selvbevissthet, spesifikk gjenkjenning av eksterne stimuli eller konsistent evidens for oppmerksomhet, intensjon eller lært respons.»