Europas biskoper oppfordrer til bønn for Det hellige land

 

tcd8fe69.jpg

BØNN FOR FRED: Den Europeiske bispekonferansens råd oppfordrer troende i Europa til å be for fred og vern av menneskelivet i Det hellige land etter den siste ukes blodsutgytelser. Foto: REUTERS / Ibraheem Abu Mustafa

 

I en uttalelse på onsdag appellerer Den Europeiske bispekonferansens råd (CCEE) om å beskytte liv for enhver pris i regionen og oppfordrer alle til å be for fred lørdag 19. mai.

 

Tekst: Robin Gomes, Vatican News

 

På onsdag gav Europas katolske biskoper sin støtte til Kirken i Det hellige lands appell om fred i Midtøsten, hvor de understreket betydningen av å verne om menneskelivet.

Pave Frans leverte en tilsvarende appell under audiensen på Petersplassen, og sa blant annet at «krig avler krig og vold avler vold.»

Appellene kommer etter at israelske militærstyrker drepte rundt 60 palestinere og såret mange flere nær grensen mot Gaza på mandag under demonstrasjonene mot åpningen av den nye amerikanske ambassaden i Jerusalem. Før lå den i Tel Aviv. Det var den blodigste dagen i Gaza på mange år.

– I disse dager går vi sammen med Den katolske kirke i Det hellige land om å beklage på det sterkeste «nok en eksplosjon av hat og vold, som enda engang stenker Det hellige land i blod», skrev de øverste lederne i Den Europeiske bispekonferansens råd (CCEE) i en uttalelse.

 

Be for fred

CCEE, som har hovedkvarter i St. Gallen i Sveits, sier at det vil «bekrefte Den europeiske kirkens nærhet til Kirken i Det hellige land». Rådet ønsker velkommen invitasjonen fra Den apostoliske administrator av Jerusalem og Palestina, erkebiskop Pierbattista Pizzaballa, til å delta i en felles bønn om fred i Det hellige land.

Uttalelsen er signert av CCEEs president, den italienske kardinal Angelo Bagnasco, erkebiskop av Genova, samt rådets to visepresidenter, og uttrykker overbevisningen om at fred og menneskelivet er ukrenkelige verdier som er hevet over alle andre nasjonale og internasjonale interesser.

Europas biskoper oppfordrer både katolske trosfellesskap og enkelt-personer til å «delta i Kirken i Jerusalems bønn for fred og forsvar av menneskelivet» på lørdag 19. mai, pinsevigilien.  

 

Les mer