Hyller pavens engasjement

 tce049a9.jpg

PAVEN OG BORGERMESTEREN: Pave Frans mottok Berlins borgermester Michael Müller til audiens i Vatikanet lørdag 26. mai. Foto: REUTERS 

 

 

Berlins borgermester Michael Müller var i helgen til audiens i Vatikanet og hyller etter møtet pave Frans politiske engasjement.

 – Paven er imponerende godt informert om den politiske situasjonen i Tyskland og de utfordringer en storby som Berlin har med migrasjon og flyktninger, sier borgermester Müller til det østerrikske nyhetsbyrået kathpress.at.

 

«Dramatisk viktig»

Sosialdemokraten Müller er regjerende borgermester i Berlin siden 2014, og er for tiden også president i det tyske Forbundsrådet. Han ble mottatt av pave Frans i Vatikanet sist lørdag.

Müller sier til kathpress.at at det er «dramatisk viktig» at Kirken både engasjerer seg og ytrer seg politisk.

– I de politisk svært vanskelige tider som vi nå opplever, er det fantastisk at paven er så godt orientert og at han har inntatt den rollen han har på verdensarenaen. Kirkens rolle som brobygger og modererende faktor kan ikke verdsettes høyt nok, sier Müller og fortsetter:

– Pave Frans er svært opptatt av at den internasjonale situasjonen ikke blir mer anspent med den følge at nye hundretusener av mennesker vil legge på flukt og søke nytt hjemsted.

 

Frykter høyrepopulisme

Ifølge Müller stiller Vatikanet seg meget positivt til hvordan Tyskland har bidratt i de pågående flyktningkrisene. Paven stilte også spørsmål om Tysklands positive og entydige holdning i migrasjons- og flyktningspørsmål kunne komme til å endre seg som følge av det høyrepopulistiske partiet AfDs fremgang ved de siste valg.

Borgermester Müller hadde også samtaler med Vatikanets utenriksminister, erkebiskop Paul Gallagher. De snakket om Berlins ønsker om å videreutvikle tilbudet innen katolsk teologisk utdanning og koordinere denne med Humboldt-universitetets studier innen evangelisk og islamsk teologi.

– For en by som Berlin er religion uhyre viktig. For å løse våre sosiale og kulturelle problemer, er vi avhengig av godt samarbeid med de ulike trossamfunn, sier borgermester Müller til kathpress.