Stortinget sier ja til å bruke klasserom til bønn og andakt i friminutter

 
tbd7b62a.jpg
 
ENIGHET: Skolepolitisk talsperson Hans Fredrik Grøvan i Kristelig Folkeparti sier komiteen er enig om at barne- og ungdomsorganisasjoner får bruke klasserom til bønn og andakter i friminuttene. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 
 
 

Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag og andre skal få bruke skoler og andre offentlige rom til bønn og andakt, mener Stortinget.

I mars fremmet KrF et representantforslag i Stortinget der de ba «regjeringen utarbeide nasjonale retningslinjer for barne- og ungdomsorganisasjoners tilgang til bruk av skoler og andre offentlige rom».

Bakgrunnen var at Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, har opplevd at rektorer setter foten ned for at de kan samles til bønn og andakter i friminuttene, skriver Dagen onsdag.

Saken har vært til behandling i Utdannelses- og forskningskomiteen på Stortinget.

innstillingen , som ble klar tirsdag, ber Stortinget regjeringen om å gå i dialog med KS (kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon) og Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) for å sikre at barne- og ungdomsorganisasjoner får bruke klasserom til å møtes. Samtidig skal partene jobbe for å sikre seg at skoleeierne ikke bidrar til usaklig forskjellsbehandling ved utlån.

– I praksis betyr det at Stortinget ber regjeringen om å sette ned et utvalg sammen med KS og LNU hvor de finner ut av hvordan de kan sikre seg at dette blir fulgt opp, sier skolepolitisk talsperson Hans Fredrik Grøvan i Kristelig Folkeparti til Dagen.

I det opprinnelige representantforslaget fra KrF tok Grøvan til orde for at det måtte utarbeides nasjonale retningslinjer, men innstillingen komiteen har kommet fram til, er ikke så forpliktende.

– Vi mener at innstillingen Stortinget nå gir regjeringen er et tydelig nok signal. Hele komiteen stiller seg bak dette, sier Grøvan.

I 2012 fremmet Frp et forslag i Stortinget om å forby bønnerom i offentlige skoler landet over. Den gang ble de imidlertid stemt ned av alle de andre partiene, skrev Vårt Land i februar i fjor.

(©NTB)