Jan Otto Myrseth ny biskop i Den norske kirke

 
sze997a5.jpg
 
NY TUNSBERG-BISKOP: Under Sjømannskirkens 150-årsjubileum deltok nytilsatt biskop Jan Otto Myrseth (bak t.h.) som fung. biskop i Bjørgvin. Øvrige på bildet: Kong Harald, deretter konstituert generalsekretær i Sjømannskirken Jan Olav Johannessen (f.v.)  og preses i Den norske kirke, biskop Helga Haugland Byfuglien. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Domprosten i Bergen, Jan Otto Myrseth (61), er tilsatt som ny biskop i Tunsberg bispedømme. Han overtar etter Per Arne Dahl.

– Vi gratulerer Jan Otto Myrseth som ny biskop, og vi gratulerer Tunsberg bispedømme og Den norske kirke med ny biskop. Han har et bredt votum i ryggen og er sterkt ønsket som biskop, sier leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for den tilliten som er vist meg og gleder meg til å ta fatt som biskop i Tunsberg, sier Myrseth i en pressemelding.

Et knapt flertall av biskopene ønsket Myrseth som ny biskop i Tunsberg. Myrseth fikk syv førstestemmer i avstemningen, mens domprosten i Tønsberg, Kjetil Haga, fikk fem førstestemmer.

Tunsberg bispedømme dekker Vestfold og Buskerud fylker.

Per Arne Dahl holder avskjedsgudstjeneste 17. juni.

(©NTB)