Kritiserer korsforslag

maxresdefault.jpg

LOVFORSLAG OM KRUSIFIKS: Det italienske regjeringspartiet Lega har utarbeidet et lovforslag om at det skal settes opp krusifikser i stort sett i alle offentlige bygninger i Italia. Jesuittpater Antonio Spadaro kritiserer lovforslaget.

 

Det vekker oppsikt i Italia at en av pave Frans nærmeste venner, jesuittpater Antonio Spadaro, har gått hardt ut mot forslaget om å utplassere krusifikser på offentlige bygninger.

 

Det høyrepopulistiske italienske regjeringspartiet Lega har utarbeidet et lovforslag om at det skal settes opp krusifikser i stort sett i alle offentlige bygninger i Italia. Lovforslaget ble offentliggjort av en rekke italienske aviser tirsdag den 24 juli, skriver tidsskriftet Signum.

  

«Godt synlig»

Krusifiksene skal monteres på «en godt synlig plass» i alle bygninger  som huser statlige eller kommunale myndigheter, slik som i skoler, togstasjoner, flyplasser, havner, fengsler og til og med i alle italienske ambassader og statlige kulturinstitutter i utlandet.

Den som unnlater å sette opp krusifiks i disse bygninger eller som av hat viser ringeskt mot krusifiksene, skal ilegges bøter på mellom 500 og 1000 Euro, ifølge det nye lovforslaget.

 

Politisert 

Lovforslaget er kontroversielt og er allerede blitt kritisert, ikke minst fra kirkelig hold. Jesuittpater Antonio Spadaro, sjefredaktør i tidskriftet La Civiltá Cattolica, tar i en twittermelding sterk avstand fra lovforslaget. Dette er blitt spesielt lagt merke til i italienske medier ettersom pater Spadaro tilhører pave Frans nære venner.

I sin uttalelse sier Antonio Spadaro at en slik politisert bruk av den kristne troens sentrale symbol, er blasfemisk. Det kristne korset symboliserer kjærlighet, også til ens fiender, og det står for en åpen og imøtekommende holdning overfor andre. Korset er en protest mot vold, synd, død og urettferdighet. Og korset er IKKE et nasjonalistisk symbol, skriver pater Spadaro i sin kommentar på twitter.