Pave Frans innvilger avskjedssøknad fra overgrepsanklaget biskop

 

 

tcef9518.jpg

NY ANKLAGE: Det er kommet frem nye anklager om påståtte overgrep mot mindreårige begått av suspendert kardinal  Theodore McCarrick. Foto: REUTERS / Alessandro Bianchi 

 

Biskop Pinedas avskjed kommer samtidig med offentliggjøringen av nye anklager mot den amerikanske kardinal McCarrick, skriver Catholic Herald.

Fredag 20. juli innvilget pave Frans avskjedssøknaden fra den honduranske hjelpebiskop Juan José Pineda Fasquelle, som er beskyldt for å ha forgrepet seg på seminarister. Han har vært hjelpebiskop av Tegucigalpa, Honduras, under erkebiskop og kardinal Oscar Rodriguez Maradiaga. Kardinalen er selv beskyldt for økonomisk utroskap sammen med sin nå tidligere hjelpebiskop. Kardinalen nekter skyld, mens biskop Pineda ikke har kommentert anklagene, skriver Catholic Herald.

Mandag 23. juli skriver Catholic News Agency at en ny anklage om overgrep mot barn er rettet mot den suspenderte amerikanske kardinal Theodore McCarrick (87). Anklagen kommer en måned etter at kardinalen ble suspendert fra sin stilling på grunn av etterforskning av en annen overgrepssak fra 1960-tallet.

Catholic Herald omtaler også de nye anklagene mot den amerikanske kardinalen: «Kardinal McCarricks påståtte lovbrudd blir sagt å ha vært en åpen hemmelighet blant geistlige, både høyt og lavt: bispedømmet Metuchen, New Jersey, og erkebispedømmet Newark kom for over ti år siden til forlik med to voksne kirkemedlemmer som anklaget kardinalen for å ha forgrepet seg på dem. Geistlige og legfolk gjorde gjentatte forsøk på å overtale Vatikanet fra å forfremme McCarrick på slutten av 1990-tallet.»

 

Les mer