45 000 tok farvel med myrdet ordfører

 

td853627.jpg

TOK FARVEL: Over 45 000 møtte opp i sentrum av den polske byen Gdansk for å ta farvel med den myrdede ordføreren Pawel Adamowicz.  Begravelsesseremonien ble overført via fjernsyn. Foto: Agencja Gazeta/Kamil Gozdan via REUTERS

 

19. januar ble Pawel Adamowicz, den myrdede ordføreren av Gdansk, begravet. 

Begravelsesseremonien ble ledet av formannen for Den polske bispekonferansen, erkebiskop Stanisław Gądecki og erkebiskopen i Gdansk, Sławoj Leszek Głodź.

Erkebiskopen Sławoj Leszek Głodź sa i preken sin at: «Vi er samlet her for å uttrykke vår solidaritet og hedre ordførerens familie». Han fortalte at pave Frans hadde bedt ham om å gi rosenkranser til den avdøde ordførerens familie.

Erkebiskopen oppfordret folk til å avstå fra hatefulle ytringer når de deltar i politisk debatt, fordi de er et uttrykk for forakt og fornedring. Han pekte også på behovet for å vende tilbake til grunnleggende verdier som familie, skole, kirke og solidaritet.

Lørdag 19. januar samlet over 45 000 mennesker seg i Gdansk for å ta del i begravelsesseremonien og ta farvel med avdøde Pawel Adamowicz.

 

td852461.jpg

KLAR OPPFORDRING: I sin preken ba erkebiskop av Gdansk Sławoj Leszek Głodź folk om å avstå fra hat-prat i den offentlige debatt. Foto: Agencja Gazeta/Renata Dabrowska via REUTERS