Kyndelsmesse

Bellini_Presentation_of_Jesus_in_the_Temple.jpg

 

Lørdag den 2. februar kl. 18 feires kyndelsmesse i St. Olav domkirke. Biskop Eidsvig  presiderer. Alle presteviede ordensfolk oppfordres til å koncelebrere. Alle tilstedeværende ordensfolk fornyer sine ordensløfter under messen. Det blir kirkekaffe ved Søsterrådet i menighetssalen etter messen.

 

Kyndelsmesse, festen «Herrens fremstilling i tempelet», feires den 2. februar og er til minne om fremstillingen av Jesusbarnet i tempelet i Jerusalem 40 dager etter juledag.

 

I 1997 innstiftet pave Johannes Paul II tradisjonen med å feire ordenskall på denne dagen for Herrens fremstilling i tempelet, for å rette hele Kirkens oppmerksomhet mot ordenslivet. Den 2. februar er «ordensdag» i vårt bispedømme, og vi ber spesielt for ordens- og prestekall i Kirken.