Nye benker i St. Olav kirke er på plass!

 IMG_2859.JPG

St. Olav kirke i Oslo har skaffet seg nye kirkebenker. I dag kom de siste 24 fra Polen

 

St. Olav kirke i Oslo har skaffet seg nye kirkebenker. I dag kom de siste 24 fra Polen.  Lossing og oppsetting i kirken gikk veldig raskt. Det felles engasjementet fra menighetsansatte, OKB og de troende gjorde at benkene allerede var på plass etter en time etter ankomst.

 

Tekst og foto: Marta Tomczyk-Maryon

 

Fra klokken 9.00 venter ca. 20 personer ved siden av St. Olav kirke for å hjelpe med å losse og sette opp benkene. Blant dem var Francis Subramaniam som jobber som vaktmester i St. Olav menighet. Jeg spurte ham hvilken betydning det har at menighet har fått nye benker?

– Det betyr veldig mye fordi vi trenger de nye kirkebenker. De gamle kirkebenker var ca. 55 år. Det er også blitt en del kostander for oss. Og de nye kirkebenkene som vi har bestilt i Polen er veldig fine, solide og behagelig å sitte i. Det er veldig fint for framtida også.

 IMG_2812.JPG

«Det betyr veldig mye fordi vi trenger de nye kirkebenker. De gamle kirkebenker var ca. 55 år. Og de nye kirkebenkene som vi har bestilt i Polen er veldig fine, solide og behagelig å sitte i. Det er veldig fint for framtida også», sier Francis Subramaniam (f. h.)

 

Marcin Wójcik sammen med sine to kolleger Ryszard Lis og Tomasz Saska skal snart begynne å tømme lastebilen som er parkert foran kirken.

Andre menn venter på gaten, noen av dem jobber i menigheten eller i OKB, andre representerer de trofaste hjelperne som kom av egen fri vilje som svar på prestenes appell. Det er også noen få kvinner her, jeg kan se både norske og vietnamesiske kvinner blant dem.

IMG_2874.JPGInge sier: «Jeg kommer i dag fordi jeg er menighetsmedlem, hver må handle liksom som det ventes at andre skal gjøre det. Og jeg har anledning»

 

De største benkene er over 3 meter lange og er veldig tunge. Seks til åtte menn er nødvendig for å bære dem inn. Arbeidet går raskt. Alt er godt organisert. Menn bærer benkene, kvinner fjerner folie og beskyttelse av benkene.

Jimmi Ross, som jobber i menigheten sier: „Vi trenger de nye benker fordi gamle brukte vi i mange år. Så biskopen og sognepresten har bestemt at vi trenger nye”.

Blant de sysselsatte er også pater Josef Ottersen, som jobber sammen med de andre. I dag har han på seg jeans og hettegenser. Søster Maria løper til og fra med saks og kutter den beskyttende folien.

- Hvorfor kom du hit i dag? - spørre jeg Erling Østervik - en høy mann som jobber veldig hardt.

-Jeg kom fordi pater på kveldsmessen på søndag oppfordret til å melde oss som frivillige. Jeg tror at de nye benker kommer til å passe passer veldig bra, de er pene.

 - Det var tung å bære de?

- Ja, spesielt de lengste, de er lange på 3 meter så må vi være mer enn to mann.

Etter en time benkene er på plass. Alle er samtidig slitne og glade. Det er tid for å slappe av. Vi kan puste ut. Nå er det på tide å sjekke benkene, å sitte, knele ned og be.


 IMG_2829.JPG

 

 IMG_2844.JPG

 

IMG_2865.JPG

 

IMG_2880.JPG

 

IMG_2860.JPG

 

Se mange bilder

 

Les på polsk