Bli med på jubileumsleir!

 

ÅRETS NEK-leir

Badenymfer 2018.jpeg

STUP I DET: Mariaholm ligger like ved Øyeren og byr på gode bademuligheter. Badeplassen er tilrettelagt med badetrapp. 

 

 

I år arrangeres Norges Eldre Katolikkers sommerleir for femte år på rad. Nikoline Myklevik inviterer alle katolikker 55+ til sosialt og åndelig fellesskap på Mariaholm 22. – 25. juli.

 

Tekst: Petter T. Stocke-Nicolaisen
Foto: NEK

Unknown.jpeg 

Norges Eldre Katolikker (NEK) arrangerer sommerleir for femte år på rad. Da er jo dette blitt en tradisjon – og vel så det! Hva er deres suksessformel?

– At NEKs sommerleir har blitt en sånn suksess, henger nok sammen med flere ting.  For det første tenker vel flere at «endelig er det startet en leir/sammenkomst over flere dager for katolikker over 55 år fra hele landet». Så møtes vi med god balanse mellom det åndelige og   seriøse, det underholdende og ikke minst det sosiale, sier primus motor Nikoline Myklevik (bildet t.h.).

 

Hva setter du størst pris på med sommerleirene? 

­– Det er vanskelig å si hva jeg setter størst pris på. Det er egentlig hele leiren: Å møte «gamle» venner, bli kjent med nye – som kan bli venner, messen, dele tanker og å be sammen, «lekene», kveldene med underholdning, dikt, sang og musikk, snacks og noe godt å leske seg på, sier Nikoline, og legger til at det er veldig fint å ha med pater Erik Ruud som leirprest. I tillegg til å feire messen, er hans oppgave å gi deltagerne impulser for dagen.

– Biskop Bernt har dessuten vært sammen med oss på en av leirdagene i alle fem årene; han holder blant annet et foredrag. Det setter vi utrolig stor pris på. 

 

fordrag av biskopen.jpeg

BISKOPPELIG VEILEDNING: Biskop Bernt I. Eidsvig møter opp og foredrar for deltagerne også i 2019. – Det setter vi stor pris på, sier Nikoline Myklevik i NEK.  

 

Hva vil du trekke frem ved årets program? 

– I år blir det utflukt til Spydeberg prestegård, der det blir guiding og lunsj med kaffe. Det spanderer NEK for å markere 5-årsjubileet.  

 

Hvordan merker man at dette er en sommerleir for eldre katolikker, da?

– Man merker at det er leir for eldre, fordi alle er over 55 år.

 

Pater Erik!!!!.jpeg

LEIRPREST: Pater Erik Ruud deltar som leirprest og feirer messe sammen med deltagerne. Han er også ansvarlig for dagens åndelige impuls. 

 

Hvem er det som er med? Er det lett å bli kjent med andre deltagere om man reiser alene?

– De som er med er katolikker over 55 år, ektepar, enslige, kvinner og menn. Det er ikke vanskelig å bli kjent med andre om man reiser alene. Vi er veldig sosiale og kjenner man ingen, blir man fort kjent med de andre deltagerne. For at alle kan være med på Mariaholm, slik som folk i rullestol eller som er dårlig til bens, har Elisabeth Golding i styret ordnet to trappeheiser, badetrapp – så man slipper å være pingvin for å komme ned/opp av vannet! – og nye, tette gardiner i soveavdelingen.

 

SpisesALEN.jpeg

MAT FOR KROPP OG SJEL: Deltagerne spiser middag sammen i matsalen. Tre middager er inkludert i deltageravgiften på kr 1950,-.

 

Hva koster det å være med og hva inkluderer prisen?

– Leiren i år er lagt til 22. – 25. juli og koster kr 1950,-, som inkluderer, 3 overnattinger, 3 frokoster, 2 lunsjer og 3 middager.

 

Når er påmeldingsfristen og hvem kan man kontakte om man er i tvil om noe?

– Påmelding innen 1. juli til Nikoline Myklevik, telefon 99260730 eller e-post nikoline.myklevik@hotmail.com. Du er registrert når pengene er satt inn på konto nummer 3000.32.36117.

 

NEK-sommerleir 2019

  • Når? Mandag 22. – torsdag 25. juli 2019
  • Hvor? Mariaholm ved Øyeren i Spydeberg
  • Hvem? For alle katolikker over 55+
  • Program: Turer, bading, utflukter, messer/bønner i kapellet, foredrag ved biskop Bernt I. Eidsvig og åndelig veledning ved årets leirprest p. Erik Ruud.
  • Pris: kr. 1950,- som inkluderer 3 overnattinger, 3 frokoster, 3 middager og 2 lunsjer.
  • Praktisk: Ta med dynetrekk, putevar, laken og håndklær. Kan også leies for kr.75,-.
  • Påmelding: Meld deg på innen 1. juli til Nikoline Myklevik, tlf. 99260730 eller e-post nikoline.myklevik@hotamil.com. Du er registret når pengene er satt inn på konto 3000.32.36117.