Direktesending fra St. Paul gymnas

Søknadsfrist 1. mars:

_Q8A7779 (1).jpg

FULLFØRER: Det er større sjanse for at elever fullfører og består på St. Paul gymnas enn i Vestland fylkeskommunes skoler.  Det er én av mange gode grunner til å søke seg inn på den katolske videregående friskolen. Foto: Øystein Klakegg

 

1. mars løper søknadsfristen for videregående skole ut. Lærere og elever ved St. Paul gymnas inviterer nå alle nysgjerrige inn på heldigitalt besøk. 

 

Tekst: Petter T. Stocke-Nicolaisen

 

St. Paul gymnas, Bergen, er en katolsk vid2477.jpgeregående friskole med plass til 270 elever. Til høsten ønskes nye elever hjertelig velkommen til første årstrinn. 

– Hva skjer tirsdag 16.2 kl. 19.00?

– Tirsdag 16.2 kl 19.00 har vi online åpen kveld på St. Paul gymnas. Arrangementet strømmes både på Facebooksiden vår og YouTube-kanalen vår, sier Suzanne Skintveit (bildet t.h., foto: Øystein Klakegg) elevinspektør ved St. Paul gymnas.

Du kan også følge sendingen på katolsk.no’s forside.   

– Fortell litt om programmet!

– Programmet inkluderer intervjuer med elever og lærere, informasjon om de ulike linjene vi har og musikkinnslag med elever og lærere. Noen av lærerne har laget sang og musikk til dette arrangementet og fremfører det for første gang. I tillegg får en se selve skolebygget og vi sitter klar for å svare på spørsmål underveis i sendingen, Skintveit, som forteller at de har arrangert åpen kveld i mange år, men dette er første gang den blir heldigital.

– Har dere premierenerver?

– Jeg vet ikke om premierenerver blir riktig å si, men det er alltid spennende hvor mange som følger live-sendingen og om alt fungerer som det skal, vedgår elevinspektøren. 

I år er programmet digitalt på grunn av koronapandemien. De kunne rett og slett ikke gjennomføre det tradisjonsrike arrangementet på annen måte.

 
Stolt vertskap

Tidligere i år kunne katolsk.no melde at stadig flere av skolens elever består og fullfører opplæringen på normert tid. St. Paul gymnas i Bergen scoret 100 av 100 på Utdanningsdirektoratets skala for sin innsats for å hjelpe elever gjennom hele skoleløpet. Det er stolte elever og lærere som er vertskap for nye søkere tirsdag 16.2..

– Vi har åpen kveld for å vise frem den flotte skolen vår for ungdommer som vurderer å velge den når de skal begynne på videregående. På åpen kveld, før korona, kunne elever og foresatte få et innblikk i hvordan skolen er. Vi pleier å ha omvisning, lærere har korte undervisningsopplegg, flinke elever guider de besøkende rundt på skolen og svarer på spørsmål, før det hele avsluttes med en matbit og elevkonsert i kantinen. Det er vanligvis topp stemning! Vi håper at online åpen kveld blir like bra, sier Skintveit.

­– Dere er en friskole og må selge dere inn for å få nok elever på plass. Så, hva er de tre beste grunnene til å velge St. Paul gymnas fremfor andre skoler?

– Tre gode grunner til å velge St. Paul gymnas er at det er godt skolemiljø, faglig dyktige lærere og høyt under taket! Vi er svært opptatt av å se hele eleven og at alle er velkommen hos oss, forklarer elevinspektøren.

St. Paul gymnas er en katolsk videregående skole. Skintveit forteller at ordet katolsk stammer fra gresk og betyr universell eller allmenn. Det vil si at St. Paul gymnas er en skole for alle som ønsker å gå hos der.

– Vi er litt annerledes med det at vi har et ekstra programfag, katolsk kristendom, at vi går til messe noen ganger i løpet av skoleåret (korona har sørget for at det har vært mindre av det i det siste) og at vi er svært opptatt av å se hele eleven, ikke bare faglige resultater. 

– Er skolen åpen også for ikke-katolikker?

– Skolen er åpen for alle, uansett trosretning. Vi har et stort mangfold blant de flotte elevene våre og det er noe vi er både glade for og stolte av.

  

 

Les mer