Focolare: Ny president valgt

mkarram-1612438789.jpg

NYVALGT: Margaret Karram er Focolares nye president. Foto: Focolare 

 

 

Focolare-bevegelsens generalforsamling har valgt ny president, Margaret Karram. Hun er født i Haifa i Israel i 1962.

 

Karram ble valgt søndag 31. januar 2021.  Dikasteriet for legfolk, familie og livet i Vatikanet har bekreftet valget, som foreskrevet i Focolare-bevegelsens vedtekter.

Den nye presidenten - som ifølge vedtektene må være en kvinne - vil lede bevegelsen de neste seks årene.

 

Online valg

 

På grunn av pandemien, ble generalforsamlingen i Focolare-bevegelsen som blant annet velger presidenten, holdt online. Generalforsamlingen startet 24. januar og avsluttes 7. februar.

Det er den tredje generalforsamlingen siden grunnleggeren Chiara Lubichs død.

359 mennesker fra hele verden deltar, og de representerer forskjellige kulturer, generasjoner, yrker, kirkelige tilknytninger og tro som eksisterer i Focolare-bevegelsen.

 

Startet 1943

 

Focolare er en bevegelse som oppstod i Den katolske kirke i Italia i 1943. Den finnes nå i 180 land og jobber for dialog og universell enhet på alle nivåer: mellom kristne, religiøse- og nasjonale grupperinger.

Hver måned velger bevegelsen et vers fra Bibelen som medlemmene forsøker å etterleve så godt de kan - «Fra Ord til Liv».

Ved så å dele sine erfaringer, støtter og hjelper de hverandre. Focolares mål er at vi alle mer og mer lever som barn av vår eneste Far i Himmelen og derfor som søsken oss imellom. Slik ønsker bevegelsen å bidra til at Jesu bønn, «At de alle må være ett» (Joh. 17,21), blir oppfylt.