Vil du hjelpe oss med å gjøre katolsk.no bedre?

Hva mener du om katolsk.no? Svar oss HER

Bilde_1996.jpeg

KIRKENS NETTSTED: Slik så katolsk.no ut i 1996. Innholdstilfanget har økt jevnt og trutt opp gjennom årene. Med sine rundt 35 000 innholdselementer (sider, bilder, oversikter, tabeller) ligger katolsk.no i toppsjiktet av store nettsteder i landet. 

 

Katolsk.no har vært Den katolske kirke i Norges nettsted i over 25 år. For at vi skal kunne forbedre katolsk.no, trenger vi å vite hva du mener om dagens løsning.

 

BLI MED: – Jeg ser frem til nye katolsk.no,
og oppfordrer deg til å si din mening, sier biskop Bernt I. Eidsvig. 
Foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen    

IMG_1889.jpegIdag er det en selvfølge at de fleste organisasjoner og bedrifter har egne nettsider, men sånn var det ikke for 25 år siden. Brønnøysunds avis, den første norske avisen på nett, ble lansert 6. mars 1995. Katolsk.no’s første ordentlige sidevisning skjedde bare ett år senere, 22. mars 1996 kl. 22.16. Den  katolske kirke i Norge var i front av den teknologiske utviklingen, og allerede i 1998 fikk Oslo katolske bispedømmes kontorer i Akersveien ordentlig internett. Alt for å kunne nå ut med det gode og glade budskap! 

– Slik ønsker vi at det fortsatt skal være: Vi må nå ut til de troende der de er, og det er på nett, sier biskop Bernt I. Eidsvig. 

Han ønsker arbeidet med et nytt katolsk.no velkommen. 

– Kirken har alltid benyttet seg av moderne teknologi for å spre Guds ord. Gutenbergs første bok var Bibelen. Da koronapandemien rammet Norge i februar 2020, strømmet vi de første messene allerede i påsken samme år. Det skulle bare mangle at vi ikke utstyrte oss med en moderne nettside i vår digitale tidsalder, sier biskopen. 

 

Ny teknologi, nye muligheter

Teknologien som katolsk.no er bygget på, er utdatert. Den nye nettsiden vil derfor ta i bruk en ny publiseringsplattform.

– Når teknologien vi bruker ikke lenger fungerer, må vi skifte den ut: Det sier seg selv, forklarer redaksjonssjef Petter T. Stocke-Nicolaisen.

Han nevner som eksempel at katolsk.no ikke lenger kan dele poster på Facebook.

– Det er bare ett lite, men konkret, eksempel på at tiden dessverre har løpt fra oss.

Redaksjonssjefen er forberedt på at en ny nettside med nytt design og en ny struktur vil være fremmed for mange:

– Sånn er det jo for oss som arbeider med katolsk.no til daglig også. Når ting ikke er akkurat som før, trenger man litt tid på å venne seg til det nye. Det er vi forberedt på. På den annen side: Den nye teknologien er både nødvendig for å drive katolsk.no videre og vil by på mange nye og nyttige muligheter, sier han og oppfordrer folk til å si sin mening om hvordan den nye nettsiden kan bli.

– Katolsk.no er til for de troende, derfor ønsker vi deres tilbakemeldinger. De er viktig, sier Stocke-Nicolaisen.

 

  • Hva mener du om katolsk.no? Svar oss HER

 

IMG_0642.jpeg

PANDEMIPÅSKE: Slik så det ut i St. Olav domkirke, Oslo, den første pandemipåsken, nærmere bestemt 11. april 2020 (påskeaften). Ny teknologi brakte messen til de troende. Foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen  

 

Din mening teller

Katolsk.no har blitt oppgradert flere ganger siden 1995. Dagens katolsk.no har arbeidet jevnt og trutt for Kirken siden 3. søndag i advent 2015, og tiden er iferd med å løpe fra både teknologi og design.

– Gammel teknologi er risikabel og gir ikke de troende den opplevelsen de fortjener. Nå er det derfor på tide å flytte katolsk.no over på en ny teknologisk plattform, sier Stocke-Nicolaisen, som poengterer at det aller meste av dagens innhold vil overføres til den nye nettsiden. Adressen blir selvsagt også den samme.  

For at oppgraderingen av katolsk.no skal bli vellykket, trenger vi å lære mer om hva du tenker både om dagens og fremtidens nettside: Fortell oss hva du mener ved å svare på spørreundersøkelsen, som det lenkes til i denne sakenDet tar kun noen få minutter å svare. Alle svar blir behandlet anonymt. Vi gleder oss til å lære mer om hva du tenker om Kirkens nettside. 

 

  • Hva mener du om katolsk.no? Svar oss HERFakta: katolsk.no

  • Lansert 22. mars 1996.
  • Passerte 10 000 sidevisninger per dag i mars 2004.
  • I 2020 hadde katolsk.no over 2,3 millioner sidevisninger, Anne Bente Hadland OP var leder for den daværende Informasjonstjenesten da katolsk.no ble lansert. Gerhard Schwenzer SSCC var Oslo katolske bispedømmes biskop.
  • Trafikkrekorden ble satt ved pave Johannes Paul IIs død og Benedikt XVIs valgi april 2005 med 650 000 leste nettsider.
  • Redaktør for katolsk.no idag er Hans Rossiné.

 

Les mer